Persoonlijke ontwikkeling

Werkdruk, vitaliteit en energie

Leer omgaan met werkdruk en stress

Werkdruk is de nummer 1 werkgerelateerde aanleiding voor burnoutklachten. Hoe herken je de symptomen van stress en vermoeidheid, bij jezelf of bij een collega? En hoe voorkom je dat je te dicht bij de grens komt of er overheen gaat? Deze workshop helpt je de signalen te herkennen, je energiehuishouding beter te begrijpen en je vitaliteit te vergroten.

Leiderschapstraining

Werkdruk, vitaliteit en energie

Het programma bestaat uit 2 losse dagen, met een aantal weken ertussen. In die tussentijd maak je een opdracht om het geleerde van de eerste dag toe te passen.

Programma

De workshop van 1 dag is bestemd voor iedereen die de gevolgen van werkdruk ervaart en daar iets aan wil doen.

Werkdruk is de nummer 1 werkgerelateerde aanleiding voor burnoutklachten. Hoe herken je de symptomen van stress en vermoeidheid, bij jezelf of bij een collega? En hoe voorkom je dat je te dicht bij de grens komt of er overheen gaat? Deze workshop helpt je de signalen te herkennen, je energiehuishouding beter te begrijpen en je vitaliteit te vergroten. Met andere deelnemers wissel je ervaringen uit en leer je van elkaar. Deze workshop geeft je niet alleen inzicht en kennis, maar ook concrete tips en handvatten.

Tijdens deze dag besteden we aandacht aan de volgende thema’s:

  • Werkdrukbeleving en vermindering van werkdruk
  • Stress-signalen en stress-factoren
  • Verbetering energiebalans en verhoging vitaliteit
  • Tips om te ontstressen
  • Invloed van je persoonlijkheid
  • Niet harder maar handiger werken

Korte beschrijving van werkvormen
Uitleg over stress, invullen werkblad stress-signalen, uitwisseling van ervaringen, in kaart brengen van je stress-factoren, korte persoonlijkheidstest, oefening: wat kost je energie en wat geeft energie?

Elke deelnemer krijgt het boekje ‘Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid’ van Frank Schaper mee.

 

Van Velzen Development biedt altijd maatwerk, het aanbod moet precies dát zijn wat de deelnemers nodig hebben om verder te komen in hun ontwikkeling.