Trainingen

Integriteit en inclusie

Een organisatie, haar medewerkers en klanten moeten uit kunnen gaan van de integriteit van iedereen die er werkt. Werken aan het kritisch denken en een integere houding van medewerkers en leidinggevenden is een voortdurend proces, men moeten altijd in een veilige sfeer zich kunnen uitspreken en tegenspreken.

Integriteit en inclusie

We helpen organisaties, teams en leidinggevenden verder in het kunnen herkennen van moraliteit in situaties op het werk en op het snijvlak werk/privé, het bespreken van dilemma’s met collega’s en het onderzoeken van morele kwesties. Daarbij zoeken wij altijd naar de balans tussen denken, overleggen en praktisch handelen. ‘Visie zonder actie is hallucinatie’ vinden we daarbij een toepasselijke spreuk.

Werken aan integriteit heeft een stoffig imago; onze deelnemers ervaren dat dit geheel niet waar hoeft te zijn!

Integer leiderschap

Deze leergang is voor jou wanneer je weet dat integriteit een belangrijk onderwerp is voor goed leiderschap en goed werkgeverschap. Je wil jezelf ontwikkelen op dit gebied en hebt ervaring met leidinggeven en/of besturen. Lees meer

Morele dilemma’s

Professionele integriteit: praat erover!

Elke dag hebben we op ons werk te maken met integriteit. Bij ingewikkelde dilemma’s en moeilijke keuzes, maar ook bij de alledaagse werkzaamheden en privékwesties. Vaak staan we daar niet eens bij stil.

Als ik op een verjaardag ben, wat kan ik dan vertellen over mijn werk? Wat is gepast om op social media te posten? Kan ik onder werktijd whatsappen? Wat doe ik als ik op facebook zie dat mijn collega op het strand zit, terwijl deze zich gisteren ziek heeft gemeld op het werk? Lees meer

De kracht van diversiteit

Ga met jouw team op een interactieve manier aan de slag met de thema’s diversiteit en inclusie. Voer een open gesprek en daag jezelf uit om ècht te luisteren en concrete plannen te maken.

Willen jullie werken aan een diverser, inclusiever team

Ga samen aan de slag en maak een goede (door)start met deze workshop.

Wij vertellen je niet hoe het moet, maar wijzen wel de weg.

Tijdens deze workshop gaat het team manieren bedenken om hun eigen team- of organisatiecultuur nog meer open te stellen voor andere meningen en nieuwe gezichten.

Onder leiding van een van onze trainers worden ze in kleine groepjes uitgedaagd om te praten over inclusie en diversiteit in hun team. Dit in de breedste zin van het woord, dus diversiteit en inclusie als het gaat over zaken als afkomst, religie en handicap, maar ook over andere manieren van communiceren, denken en werken. Als je inclusief wil samenwerken moet je oprecht kunnen zeggen wat je denkt of voelt en vervolgens ook op zoek durven naar tegengeluiden.

Naast praten is toepassing in de praktijk een belangrijk punt van aandacht.

Van Velzen Development biedt altijd maatwerk, het aanbod moet precies dát zijn wat de deelnemers nodig hebben om verder te komen in hun ontwikkeling.