Leiderschapstraining

Raadslid.nu

Ontworpen trainingen speciaal voor Raadslid.nu

Speciaal voor Raadslid.nu heeft Van Velzen Development een aantal programma’s opgesteld. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over deze programma’s.

Wanneer u meer informatie nodig heeft, neemt u dan contact met ons op.

Trainingen voor Raadlid.nu

Voorzitten van vergaderingen en werkoverleg

Soms lijkt het alsof raadswerk voornamelijk uit vergaderen bestaat. Niet alleen binnen de eigen fractie, maar ook in de raad en niet te vergeten met de burgers. Iedereen heeft wel eens de rol van voorzitter. Hoe zorg je er als voorzitter van een vergadering voor dat je van een ‘verplicht nummer’ naar een inspirerende, constructieve en effectieve vergadering komt? Hoe zorg je dat alle deelnemers actief en gemotiveerd zijn? Naast eigen belang zich ook inzetten voor het team- en gemeentebelang? In deze training, komt het allemaal aan de orde. Lees meer.

Time-management

Raadsleden besteden gemiddeld 16 uur per week aan het uitvoeren van raadswerk, uiteraard afhankelijk van de grootte van de gemeente. Vaak voelen mensen tijdsdruk. In deze training leer je hoe je op een zo goed mogelijke manier kunt omgaan met je tijd. Bepaal wat jij belangrijk vindt en leer hoe je op basis daarvan keuzes kunt maken. Lees meer.

Onderhandelen

Als raadslid ben je vaker aan het onderhandelen dan je misschien denkt. Naast de officiële onderhandelingen zijn er veel overlegmomenten waarin de vaardigheden en inzichten van onderhandelen te pas komen. In deze training bieden we je de inzichten aan van het Harvard model, waarin een belangrijk uitgangspunt is: hard op de inhoud, zacht voor de relatie. Een aanbevolen houding die in het algemeen gegeven wordt aan raadsleden, verwoord in ‘Van Raad tot Raad’, aanbevelingen en tips voor raad en raadsleden. Als raadslid ben je vaker aan het onderhandelen dan je misschien denkt. Naast de officiële onderhandelingen zijn er veel overlegmomenten waarin de vaardigheden en inzichten van onderhandelen te pas komen. In deze training bieden we je de inzichten aan van het Harvard model, waarin een belangrijk uitgangspunt is: hard op de inhoud, zacht voor de relatie. Een aanbevolen houding die in het algemeen gegeven wordt aan raadsleden, verwoord in ‘Van Raad tot Raad’, aanbevelingen en tips voor raad en raadsleden.  Lees meer.

Debatteren

Dat debatteren een vaardigheid is die belangrijk is voor de raad en de raadsleden behoeft geen uitleg. Het is dus een vaardigheid die bovenaan in de lijst van competenties staat. Sommigen hebben een aangeboren talent voor de kunst van het woord, maar anderen moeten iets meer moeite doen om zich goed staande te houden in een debat. Gelukkig is debatteren goed te leren door de regels ervan te kennen en te oefenen.  Lees meer.